Veel ouders worden bij een scheiding geconfronteerd met schuld, schaamte en oordelen.
Je ervaart hierbij heftige gevoelens, waarmee je je geen raad weet. Ze nemen als het ware bezit van je. Wat moet je met zoveel woede en daaronder verdriet en angst in je?
Het kan zijn dat je je emoties ontwijkt. Je stort je op je werk, je hobby of verliest jezelf in drank of een andere verslaving.

Je merkt misschien dat je verweten wordt dat je hiermee de kinderen in de steek laat. Misschien voel je wel dat je met je liefde voor je kinderen geen kant op kunt. 
Waar moet je met die soms heftige wirwar aan gevoelens heen?
Niet zelden raak je verstrikt in een conflict met de moeder van je kind(eren), waardoor je ook ervaart dat je vaderschap aan waarde verliest. Dit heeft grote invloed op jouw leven.
Als man heb je vaak geen woorden voor dit grote verlies. Je wilt weer controle in je leven en nadenken over je vaderschap levert vaak frustratie op. 

Een kind heeft jou net zo hard nodig als de moeder, want je kind is voortgekomen uit jullie beiden. Als je niet verblind wordt door je eigen emoties, kun je wellicht zien dat je kinderen in jullie strijd in een loyaliteitsconflict komen. Ze vragen zichzelf af of ze van beide ouders mogen houden. Je zicht verdwijnt op hoe er bij hun moeder, die niet zelden ook de hoofdopvoeder wordt van de kinderen, over jou als vader wordt gesproken. Soms merk je dat aan je kinderen als ze bij jou zijn. Misschien word je zelfs letterlijk bij je kinderen weggehouden.

Herken je jezelf in deze situatie, wacht dan niet te lang. Je bent van harte welkom in mijn praktijk. Vaderschap gaat over wie je als vader wilt zijn voor jullie kinderen. Welke rol wil en kun je in hun leven vervullen?

Mijn begeleiding heeft als doel om je weer in je kracht te zetten: als man en als vader. Ik herken de specifieke valkuilen van mannen en weet hoe we samen de weg vrij kunnen maken. Vanuit mijn opleiding en als ervaringsdeskundige. Ik ken deze situatie omdat ik er zelf middenin gezeten heb. Mannen hebben elkaar nodig. Ik help je jezelf te bevrijden uit de gijzeling die je wellicht ervaart als je vastzit. Wat we gaan doen is emoties en gebeurtenissen adresseren, alles helder krijgen en patronen doorbreken. Met als doel dat je constructief kunt bouwen aan een nieuw positief perspectief in de relatie met je kinderen.

We kunnen in mijn praktijk afspreken of buiten in de vrije natuur.

Wandelbegeleiding

Telefoon nummer: 06-25157714

Email: info@julianvandemoosdijk.nl